Wydarzenia

Image descriptionZakopiański półfinał III Małopolskiego Festiwalu Smaku

18 sierpnia na Równi Krupowej w Zakopanem odbył się kolejny półfinał III Małopolskiego Festiwalu Smaku. O udział w finale walczyli producenci żywności z powiatu tatrzańskiego i nowotarskiego.

Zwycięzcami zostali:

Władysław Barnaś (Czerwienne) – kategoria Sery i inne przetwory mleczne - produkt Oscypek
Władysława Staszek (Dzianisz) – kategoria Sery i inne przetwory mleczne - produkt Kapelusiki serowe
Krystyna Lassak (Gubałówka) – kategoria Gotowe dania i potrawy - produkt Łytek cielęcy z psiochą
U Pradziada (Stasikówka) – kategoria Gotowe dania i potrawy - produkt Hałuski tarciane z kapustą
Stanisława Krupa (Sromowce Wyżne) – kategoria Inne produkty - produkt Herbata ziołowa
Andrzej Józefczyk (Krościenko) – kategoria Inne produkty - produkt Miód
Polskie Stowarzyszenie Flisaków Pienińskich (Sromowce Wyżne) – kategoria Wyroby piekarnicze i cukiernicze – produkt Ciasto flisackie
Piekarnia GS „SCH” w Rabce Zdroju (Rabka Zdrój) – kategoria Wyroby piekarnicze i cukiernicze – produkt Chleb



| Opracowane przez Admin |