Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

IV Małopolski Festiwal Smaku 2008

plakat IV Małopolski Festiwal Smaku 2008

Różnorodność Małopolski dostrzegalna jest na każdym kroku. To zróżnicowanie widać w rozmaitych aspektach: ukształtowaniu powierzchni (począwszy od gór, Podhala i Tatr, na piaskach Pustyni Błędowskiej skończywszy), architekturze, odmiennych tradycjach i kulturze, a nawet różnicach religijnych. Bogactwo Małopolski jest dostrzegalne również na naszych stołach. Po trudnym okresie unifikacji, która objęła także polską kuchnię, nadszedł czas na pielęgnowanie dziedzictwa kulinarnego regionu Małopolski.

Samorząd Województwa Małopolskiego, we współpracy z Małopolski Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, podejmuje działania mające na celu promocję regionalnych produktów Małopolski oraz kreowanie pozytywnego wizerunku regionu.

W roku 2008 już po raz czwarty odbył się Małopolski Festiwal Smaku.

Finał IV Małopolskiego Festiwalu Smaku

Pomimo  zimnej  i deszczowej aury  ale w gorącej atmosferze  odbył się  IV Małopolski Festiwal Smaku. 40 wystawców laureatów-półfinałów przybyło do Krakowa  na Plac Wolnica  celem zaprezentowania swoich najlepszych produktów. Prezentacja miała miejsce w dniach 20-21 września 2008. Małopolski Festiwal Smaku zgromadził  licznie przybyłą publiczność (około 20 tys.), która miała możliwość degustowania przedstawionych produktów oraz wybrania i zagłosowania w formie plebiscytu na najsmaczniejszy i najciekawszy produkt. Wystawione produkty podlegały również fachowej ocenie , której dokonało profesjonalne jury  w składzie:

Kurt Scheller, Theofilos Vafidis, Jerzy Pasikowski, Stanisław Churzak, Mirosław Drewniak, Zbigniew Kurleto

Wyniki Konkursu „Małopolski Smak”

Zwycięscy konkursu

Wyroby Piekarnicze i cukiernicze: Piekarnia Strusinianka z Tarnowa za rogaliki hetmańskie

Wędliny i przetwory mięsne: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Rolmat z Biertowic za szynkę wiejską gotowaną

Dania gotowe i potrawy: Firma Smakosz z Chrzanowa za grochówkę wojskową

Sery i przetwory mleczne: Zakład Produkcji Mleczarskiej w Nowym Targu za ser tylżycki ekologiczny

Miody: Pasieka Pszczela Ambrozja z Suchej Beskidzkiej za miód spadziowy kremowany

Przetwory owocowe i warzywne: Beata Rzeszótko ze Spytkowic za diabelsko wodę

Dania przygotowane przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne oraz osoby fizyczne: Gospodarstwo Agroturystyczne Krystyny Stromy z Bańki Niżnej za kwaśnicę

Najlepsze danie restauracyjne: Restauracja Pasaż z Tarnowa za drobiowy duet z gęsim fuagro

Wyniki plebiscytu „ Małopolski Smak”

Wyroby Piekarnicze i cukiernicze: Piekarnia Strusinianka z Tarnowa za rogaliki hetmańskie

Wędliny i przetwory mięsne: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Rolmat z Biertowic za szynkę wiejską gotowaną

Dania gotowe i potrawy: KRAK- MARFISH z  Poskwitowa za małopolski przysmak babuni

Sery i przetwory mleczne: Ryszard Piaskowy, Gospodarstwo Agroturystyczne ze Słupic za sery owcze ze 100% mleka owczegoMiody: Pasieka Stanisław Pietrzak z Myślenic za miód spadziowy

Przetwory owocowe i warzywne: Gospodarstwo ekologiczne Anna i Adam Susek z Bulowic za ogórki w zalewie czosnkowej

Dania przygotowane przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne oraz osoby fizyczne: Koło Gospodyń Wiejskich z Niegowici za podpłomyk z cebulą