Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
05 kwietnia 2019

Hoduj z głową, czyli szkolenie dla hodowców krów mięsnych i producentów żywca wołowego

4. kwietnia br. w siedzibie Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Karniowicach odbyło się szkolenie skierowane do hodowców bydła mięsnego i producentów żywca wołowego. Szkolenie, sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, nosiło tytuł „Hoduj z głową” i zostało zorganizowane przez Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego. Spotkanie w Karniowicach było jednym z wielu szkoleń, które aktualnie Związek organizuje w siedzibach wszystkich ośrodkach doradztwa rolniczego w Polsce.

W szkoleniu uczestniczyli członkowie PZHiPBM, niezrzeszeni hodowcy i producenci żywca wołowego oraz pracownicy MODR i Instytutu Zootechniki PIB w Balicach.

Otwarcia szkolenia dokonali: p.o. Dyrektora MODR Pan Dominik Pasek oraz Prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego Pan Jacek Zarzecki, który mówił o aktualnej, trudnej sytuacji sektora mięsnego oraz szczególnych potrzebach hodowców, a także o działaniach, które podejmuje PZHiPBM, na rzecz poprawy wizerunku polskiego sektora mięsnego i potrzebie stałego uświadamiania krajowym i zagranicznym konsumentom, jakimi walorami cechuje się polska wołowina.

Następnie prelegenci wygłosili specjalistyczne wykłady na temat racjonalnego żywienia bydła, uwzględniającego uprawę wydajnych mieszanek traw pastewnych, profilaktyki weterynaryjnej w stadach bydła mięsnego, czynników warunkujących produkcję wysokogatunkowej wołowiny kulinarnej, natomiast pracownik Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa omówił możliwości pozyskiwania środków finansowych z PROW 2014-2020 na inwestycje w gospodarstwach hodowlanych oraz rozwój hodowli i produkcji bydła mięsnego.

Szkolenie zakończyło się degustacją potraw z mięsa wołowego.