Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
24 czerwca 2016

Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych

V edycja Ogólnopolskiego Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny  wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, organizoway przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego, odbył się w dniu 4 czerwca 2016 r.


Komisja Konkursowa w składzie:

1. Magdalena Głodek, Przewodnicząca – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

2. Irmina Głuchowska – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

3. Dariusz Goszczyński – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

4. Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

5. Jarosław Uściński – Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

6. Piotr Szczygielski – Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

po ocenie i degustacji finałowych potraw przyznało następujące nagrody i wyróżnienia:


I nagroda – Mikołaj Augustyniak, Julia Krawceniuk za comber z jagnięciny podhalańskiej w pestkach dyni, z musem rabarbaru i truskawki kaszubskiej przyprawiony miodem kurpiowskim, podany z puree z batatów z czarną soczewicą i szparagami, Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego w Łodzi;

II nagroda – Kinga Brataniec, Weronika Matała za śliwkę zanurzoną w cieście marchewkowym otuloną wanilią i białą czekoladą z listkiem mięty, Zespół Szkół Zawodowych im K. Pułaskiego w Gorlicach;

III nagroda – Kamil Piotrowski za polędwiczkę wieprzową z ziemią orzechową, na puree z batatów i marchwi, sosem wiśniowym na wędzonych śliwkach z rozmarynem i chipsem z kaszy jaglanej, Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego w Łodzi;


Wyróżnienia otrzymali:

1. Monika Kucharska za jagnięcinę po staropolsku na puree z selera w sosie śliwkowym, Zespół Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej w Wałbrzychu;

2. Kacper Bejlik, Kacper Chalecki za łososia marynowanego w trójniaku i miodzie z Łoździejszczyzny i Sejneńszczyzny, z puree z pasternaku i bryndzy z sosem pomarańczowo-szafranowym, Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach;

3. Ida Popis za miodową jagnięcinę z puree z papryki i ciecierzycy, ciastkiem selerowym, bobem z migdałowym fenkułem, emulsją miętową, sosem z bryndzy z czekoladą i pianką z jagód, Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie.

 

źródło: strona internetowa Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego