Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
19 stycznia 2023

Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych

Szanowni Państwo !

Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, w partnerstwie z Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, zapraszają do udziału w jednodniowych warsztatach edukacyjno-kulinarnych „Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych”, realizowane w ramach II etapu operacji pn. „Z rasami rodzimymi szlakiem Wisły od gór do morza”.

Warsztaty skierowane są do mieszkańców  województw: małopolskiego, śląskiego, podkarpackiego, świętokrzyskiego, lubelskiego, mazowieckiego, kujawsko-pomorskiego oraz pomorskiego.

Do udziału w wydarzeniu zapraszamy rolników, przedsiębiorców przedstawicielki/le kół gospodyń wiejskich, gastronomi, stowarzyszeń, jednostek samorządowych oraz nauki.  

Udział w warsztatach jest bezpłatny

Informacje dotyczące terminów i miejsc, w których będą realizowane warsztaty:

  1. 23.01.2023 - Zajazd Bartnik, Tylawa 54A, 38-450 Tylawa – woj. podkarpackie
  2. 26.01.2023 - Insomnia Restauracja, ul. Marii Curie Skłodowskiej 12, 20-029 Lublin – woj. lubelskie
  3. 01.02.2023 - Życie Gruzji, Kąkolowa 2, 86-031 Osielsko – woj. kujawsko-pomorskie
  4. 02.02.2023 – Winne Grono, Mikołaja Kopernika 17a, 80-208 Gdańsk, woj.     pomorskie
  5. 07.02.2023 – Zamek Pułtusk Dom Polonii, Szkolna 11, 06-100 Pułtusk, woj. mazowieckie  
  6. 09.02.2023 - Hotel Basztowy, Plac Józefa Poniatowskiego 2, 27-600 Sandomierz, woj. świętokrzyskie
  7. 21.02.2023 – Restauracja Zamku Niepołomice,  ul. Zamkowa 2, 32-005 Niepołomic, woj. małopolskie
  8. 22.02.2023 - Dwór Bismarcka, Oświęcimska 29, 41-400 Mysłowice, woj. śląskie

W programie wydarzenia m.in. :

  • Prezentacja ras rodzimych zwierząt gospodarskich, w tym przedstawienie walorów surowca od nich pochodzącego  z możliwością zastosowania w gastronomii i przetwórstwie,
  • Przedstawienie zalet krótkiego łańcucha dostaw: hodowca – gastronom – konsument w oparciu o lokalny potencjał surowcowy rodzimych ras. Uwzględnienie lokalnej tradycji kulinarnej, jako aspektu spójnego z przedmiotem warsztatów, jakim są rodzime rasy,
  • Część praktyczna pn. „Efektywne wykorzystanie lokalnych ras rodzimych w ofercie turystyczno - gastronomicznej regionu” -  poprowadzona przez eksperta kulinarnego.

W celu zgłoszenia się na warsztaty prosimy o kontakt w godzinach od 8:00 do 14:00:

-Paweł Radomski, tel. 666 081 341, e-mail: pawel [dot] radomskiatiz [dot] edu [dot] pl

-Piotr Moskała, tel. 666 081 118, e-mail: piotr [dot] moskalaatiz [dot] edu [dot] pl

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń !

Instytucją odpowiedzialną za treść informacji jest Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy

Odwiedź portal KSOW – https://ksow.pl. Zostań partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich