Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
11 września 2006

II Finał Małopolskiego Festiwalu Smaku

W dniach 9 – 10 września tego roku odbył się II Finał Małopolskiego Festiwalu Smaku. Organizatorem  Festiwalu był Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego przy współpracy z Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego. Finał natomiast został przygotowany przez Jurajską Izbę Gospodarczą i Urząd Marszałkowski.
Festiwal był rozpatrywany w dwóch kategoriach : plebiscytu i konkursu.
W półfinałowych plebiscytach najlepsze produkty w poszczególnych kategoriach wybierała publiczność. Podczas konkursu natomiast potrawy były oceniane przez jury, w skład którego weszli znawcy regionalnej kuchni polskiej.
Laureaci z poszczególnych półfinałów, które miały miejsce w Oświęcimiu, Nowym Sączu, Zakopanem i Klikowej zostali zaproszeni do wzięcia udziału w finale festiwalu.  
Laureaci  półfinałów i finału oceniani byli w następujących kategoriach:
-,,przetwory owocowe i warzywne”
-,,wyroby piekarnicze i cukiernicze”
-,,sery i przetwory mleczne”
-,,gotowe dania i potrawy”
-,,inne potrawy”
I w przypadku konkursu dodatkowo  - ,, najatrakcyjniejsze danie”.
Każdy z wystawców mógł zgłosić do oceny tylko jeden produkt z danej kategorii. Festiwal cieszył się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony uczestników jak i odwiedzających. Na Placu Wolnica zgromadziły się tłumy mieszkańców Krakowa i całego województwa małopolskiego wraz z władzami – marszałkiem województwa małopolskiego Januszem Sepiołem. Ogromnym atutem całego festiwalu była możliwość degustacji wszystkich prezentowanych potraw jak i również ich  zakupu. Imprezę prowadzili znani wszystkim Karol Okrasa z TVP1 oraz Robert Karpowicz z RMF MAXX. Oprócz degustacji potraw jak i również oglądania pokazów kiszenia kapusty, mielenia w żarnach, można było posłuchać koncertów takich zespołów jak: Whiskey River, Rubens Band, BluesMobile, Dread Rock i Waldemara Domańskiego. Wśród wszystkich uczestników, którzy oddali głos rozlosowane zostały nagrody ( m.in. odtwarzacz DVD). Wystawcy natomiast oprócz wielu nagród będą promowani w broszurach informacyjnych dotyczących produktów regionalnych województwa małopolskiego, w portalach internetowych ,, Wrota Małopolski” i w mediach.
W II Finale  Konkursu  ,,Małopolski Smak” pod przewodnictwem Roberta Sowy – szefa kuchni hotelu Jan III Sobieski w Warszawie zostały nagrodzone :
- chleb metrowy z Piekarni A.Tyran z Polanki Wielkiej
- jogurt pitny Bella Vita z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Miechowie
- kiełbasa grajowska z Zakładów Przetwórstwa Mięsa w Grajowie k/Wieliczki
- ziemniaki po cabańsku z Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Chrzanowskiej wraz z restauracjami ,, Stare Mury” i ,, Barter” z Chrzanowa
- miód z Pasieki p. Jana Józefczyka z Krościenka
W plebiscycie publiczność wybrała :
- ogórki konserwowe z Zakładów Przetwórstwa Owoców i Warzyw p. Stanisława i Marii Traczów z Dąbrowy Tarnowskiej
- orzechowiec z Koła Gospodyń Wiejskich z Klęczan
- jogurt pitny Bella Vita z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Miechowie
- pasztet z królika z Gospodarstwa Agroturystycznego p. Kazimierza Łątka z Ciężkowic
- przekąska poskwitowska z Firmy Krak-Marfish z Poskwitowa k/Krakowa
- miód nektarowo-spadziowy z Pasieki Malwa z Grojca.