III Małopolski Festiwal Smaku - zwycięzcy finału
Laureatami III Małopolski Festiwal Smaku zostali:
KONKURS – nagroda jury:
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
Ciasto flisackie z Polskiego Stowarzyszenia Flisaków Pienińskich z Kątów
- wędliny oraz przetwory mięsne
Kiełbasa krakowska sucha z Masarni Krakowskiej z Krakowa
- sery i inne przetwory mleczne
oscypek owczy Pana Władysława Barnasia z Czerwiennego
- gotowe dania i potrawy
hałuski tarciane z kapustą z Gospodarstwa Agroturystycznego „U Pradziada” ze Stasikówki
- ¬inne produkty
miód spadziowy z Gospodarstwa Pasiecznego Państwa Zofii i Grzegorza Kiejdo z Bochni
- najatrakcyjniejsze danie restauracyjne
pierś lazurowa z Restauracji „Laguna” z Gorlic
Komisja konkursowa obradowała w składzie: Kurt Scheller, Theofilos Vafidis, Jerzy Pasikowski, Mirosław Drewniak
PLEBISCYT - nagrody publiczności
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
chleb królewski z bakaliami z Firmy „Strusinianka” z Tarnowa
- wędliny oraz przetwory mięsne
kabanos wieprzowy z Zakładów Przetwórstwa Mięsnego „Rolmat” z Biertowic
- sery i inne przetwory mleczne
lody tradycyjne z Firmy Handlowo Produkcyjnej „Melba” z Krzeszowic
- gotowe dania i potrawy
bigos z Koła Gospodyń Wiejskich z Klęczana
- ¬inne produkty
specjalność gospodarza z Zakładu Przetwórstwa Rybnego „Krak-Marfish” z Poskwitowa
- przetwory owocowe i warzywne
sałatka warzywna fitness z Zakładu Przetwórstwa Owoców i Warzyw Pana Stanisława Tracza z Dąbrowy Tarnowskiej
Pokaz gotowania na żywo w wykonaniu małopolskich restauracji:
W pokazie gotowania na żywo zwyciężyła Restauracja „Antonio” z Krakowa