Konferencja: Region Małopolski zagłębiem produkcji wołowiny kulinarnej i białej cielęciny
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach przy współudziale Katedry Hodowli Bydła AR w Krakowie, Koła Krakowskiego PTZ, Sekcji Hodowli Zwierząt KNZ PAN w Warszawie i Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w Warszawie oraz Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego organizuje Konferencję Naukowo–Techniczną na temat:
Region Małopolski zagłębiem produkcji wołowiny kulinarnej i białej cielęciny
Konferencja odbędzie się w dniu 23.03.2006r. o godz.1000 w siedzibie MODR.
Serdecznie zapraszamy!
Program konferencji:
10:00-10:15 - Otwarcia Konferencji – J.Jaskiernia Dyrektor MODR
10:15-10:30 - Stan produkcji bydlęcej na terenie Małopolski - J.Jaskiernia Dyrektor MODR
10:30-11:00 - Organizacyjne, hodowlane i technologiczne aspekty produkcji wołowiny kulinarnej i białej cielęciny na użytkach zielonych – prof. dr hab. J.Szarek AR Kraków
11:00-11:30 Czynniki warunkujące jakość wołowiny – dr inż. A. Węglarz AR Kraków
11:30- 12:00 - Statut, stan organizacyjny i cele Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego – mgr inż. J. Wierzbicki Prezes Zrzeszenia
12:00-12:20 - Przerwa
12:20-12:50 - Program rozwoju chowu i hodowli bydła mięsnego w Małopolsce – mgr inż. P. Jończyk MCB Krasne
12:50-13:30 - Dobrostan bydła - T. Stanek - gł. specjalista MODR
13:30-14:00 - Żywienie bydła mięsnego ze szczególnym uwzględnieniem dodatków witaminowo-mineralnych – mgr inż. W. Dębski Firma Provimi-Rolimpex S.A