Konkurs Prezentacji Wielkanocnych Wyrobów Wędliniarskich 2015 - 21.03.2015, Poznań
Zapraszamy producentów wędlin do udziału w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich „Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja”.
Celem Konkursu jest wyłonienie najlepszego producenta wędlin, spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.
Wyroby będą oceniane w następujących grupach asortymentowych:
1. szynka tradycyjna parzona
2. szynka tradycyjna surowa
3. wędzonka parzona
4. wędzonka surowa
5. kiełbasa świąteczna biała parzona
6. kiełbasa świąteczna wędzona parzona
7. kiełbasa wędzona surowa
8. pasztet pieczony
9. wędzonki drobiowe świąteczne
10. kiełbasy drobiowe świąteczne
11.świąteczne wędliny regionalne i nowości (NOWA GRUPA!!!)
Ocena pater odbędzie się 21 marca 2015 w Poznaniu w miejscu odbywania się Uroczystej Gali ogłoszenia wyników i wręczenia nagród Laureatom Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich „Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja”.
Patery należy dostarczyć w sobotę 21 marca 2015 w miejsce odbywania się Uroczystej Gali ogłoszenia wyników i wręczenia nagród Laureatom Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich „Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja”
Udział jest bezpłatny!!!
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod numerami telefonów :
501 644 908 - Olga Moskwiak
502 597 002 - Kinga Algemissel
oraz pod adresem e-mail:




