Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
01 lutego 2008

Konkurs Stół Pięknie Nakryty

Pstrągi, karpie, okonie czy szczupaki, pieczone, smażone, gotowane, a może grilowane, podawane na zimno lub gorąco, w zalewie, galarecie lub z warzywami. Małopolska tradycja od wieków związana była z hodowlą ryb. Dania sporządzane na ich podstawie trafiały głównie na stoły królów, książąt lub w późniejszym okresie bogatych mieszczan. Dziś niejednokrotnie zapomniana bogata rybacka przeszłość Małopolski odkrywana jest na nowo, a na stołach w naszych domach coraz częściej goszczą złowione w rzekach i stawach Małopolski ryby. Doskonałym przykładem takiego miejsca jest Dolina Karpia, która ze swoją stolicą, miastem Zator, tworzy niezapomniany klimat, oferując turystom, wędkarzom szereg niezapomnianych wrażeń. Kto z nas nie lubi zapachu świeżo upieczonej ryby? Oczyma wyobraźni widzimy ten smak i aromat, który pobudza zmysły nawet najbardziej wybrednych smakoszy kulinarnych.


Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. wraz z Zespołem Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie organizują już po raz czwarty konkurs kulinarny "Stół pięknie nakryty", Małopolskie ryby na wiosennym stole. Ranga tegorocznej edycji konkursu jest bardzo wysoka, gdyż patronat honorowy nad wydarzeniem objęli Jerzy Miler, Wojewoda Małopolski, Marek Nawara, Marszałek Województwa Małopolskiego oraz Józef Rostworowski, Małopolski Kurator Oświaty. Pierwszego marca 2008 roku reprezentacje średnich szkół gastronomicznych i hotelarskich zakwalifikowanych do finałowej gali rywalizować będą o miano najlepszego kucharza i najlepszego kelnera. Zadanie konkursowe polegać będzie na sporządzeniu dania w oparciu o małopolskie ryby, nakrycia stołu oraz przygotowanego napoju. Dwuosobowe zespoły będą musiały wykazać się wieloma umiejętnościami, które poddane zostaną ocenie ekspertów. Na zwycięzców czekać będzie szereg nagród i niespodzianek ufundowanych przez organizatorów, sponsorów i patronów wydarzenia, wśród nich m.in. wycieczka dla klasy zwycięskiej drużyny do Doliny Karpia. Ponadto wszystkie potrawy dopuszczone do finałowej rozgrywki opublikowane zostaną w formie książki kucharskiej. Liczymy, że tegoroczna edycja konkursu zakończy się równie dużym sukcesem jak poprzednia, a przyszli adepci sztuki kulinarnej zdobędą kolejne praktyczne szlify w drodze do najlepszych restauracji i hoteli w regionie, kraju czy też świecie.

Zgłoszenia do konkursu – do18 stycznia 2008 r.
Ocena zgłoszeń i poinformowanie finalistów - 15 lutego 2008 r.
Finałowa gala - 1 marca 2008 r. (Hotel Qubus oraz ZSG nr 2 w Krakowie)


Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do wzięcia udziału w rywalizacji. Pamiętajmy przy tym, że każdy uczestnik będzie zwycięzcą, a doświadczenia zdobyte podczas konkursu wspaniałą nagrodą. Wszystkie szczegółowe informacje dotyczące wydarzenia znaleźć można w regulaminie konkursowym oraz bezpośrednio u organizatorów (tel. 12 6560404 oraz

tel. 12 6176622).


Konkurs kulinarny finansowany jest ze środków międzynarodowego projektu ITACA (INTERREG III B CADSES).


Do zobaczenia przy pięknie nakrytym stole.