Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
28 czerwca 2015

Małopolski Festiwal Smaku – trwa XI edycja

Impreza organizowana już po raz jedenasty przez Samorząd Województwa Małopolskiego. Partnerem przedsięwzięcia jest Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.
Małopolski Festiwal Smaku to największe wydarzenie kulinarne w regionie promujące małopolskich producentów żywności, produkty i potrawy lokalne, tradycyjne oraz regionalne. W czerwcu i lipcu w siedmiu miastach odbywać się będą półfinały festiwalu, na których lokalni producenci powalczą  o uznanie jury i publiczności.
Podczas każdego półfinału, jak również w trakcie finału, organizowany jest konkurs "Małopolski Smak", w którym zgłoszone produkty i potrawy ocenia komisja konkursowa, która przyznaje Grand Prix oraz II i III miejsce. Zwycięzcy półfinałów otrzymują "przepustkę" do krakowskiego finału, w którym wybierane są najlepsze produkty z całej Małopolski.

 


Półfinały Małopolskiego Festiwalu Smaku w roku bieżącym odbywać się będą w następujących miastach i terminach:

•    7 czerwca   - Wieliczka
•    14 czerwca - Oświęcim  
•    21 czerwca - Wadowice
•    5 lipca        - Miechów
•    13 lipca      - Nowy Targ
•    19 lipca      - Tarnów
•    26 lipca      - Stary Sącz
•    29-30 sierpnia  -  wielki finał, plac Wolnica w Krakowie

Producenci zgłaszają produkty do konkursu w  kategoriach:

a)    „Ekologiczne przysmaki” – przetwory i potrawy zawierające produkty wytwarzane w gospodarstwach i przetwórniach podlegających certyfikacji na zgodność z zasadami rolnictwa ekologicznego i przetwórstwa ekologicznego. Certyfikacja w rolnictwie ekologicznym na terenie Unii Europejskiej regulowana jest rozporządzeniem Rady 2092/91/EWG z dnia 24 czerwca 1991 roku w sprawie produkcji ekologicznej produktów rolnych oraz znakowania produktów rolnych i środków spożywczych. W Polsce szczegółowe warunki wprowadzenia w życie powyższego rozporządzenia reguluje Ustawa z dnia 25 czerwca 2009 roku o rolnictwie ekologicznym,
b)    „Tradycyjne specjały” – produkty z małopolskiej Listy Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi lub przetwory i potrawy zawierające te produkty, a także produkty zarejestrowane w Unii Europejskiej lub przetwory i potrawy zawierające te produkty
c)    „Smakołyki z legendą” - inne produkty, których wytwórcy przedstawią ciekawą historię dotyczącą ich wytwarzania, tradycji, procesu produkcji, itp. Historia taka powinna zostać dostarczona razem ze zgłoszeniem udziału w kiermaszu w formie pisemnej. Długość tekstu poświęconego historii nie powinna przekraczać 1 strony A4,
d)    „Jak u mamy” – związane z tradycją kulinarną małopolskie przetwory i potrawy prezentowane przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, osoby fizyczne, stowarzyszenia i inne organizacje.
Wystawcy, którzy chcą wziąć udział w kiermaszach półfinałowych zobowiązani są do przesłania zgłoszenia (na odpowiednim Formularzu Zgłoszeniowym) na adres Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego  w Karniowicach, os. XXXV- lecia PRL 9, 32-082 Bolechowice, faks: (12) 285 11 07, e-mail: agroturystykaatmodr [dot] pl oraz wpłacenie  zwrotnej kaucji w wysokości 300,00zł na konto: NBP O/O Kraków, Nr konta: 60 1010 1270 0047 5013 4100 0000
Kaucja stanowi formę potwierdzenia, że wystawca wykorzysta przydzielone mu stoisko.


Zgłoszenia produktu do konkursu należy dokonać w następujących terminach:
•    półfinał wielicki – do 25 maja 2015 r.
•    półfinał oświęcimski – do 1 czerwca 2015 r.
•    półfinał wadowicki – do 8 czerwca 2015 r.
•    półfinał miechowski – do 22 czerwca 2015 r.
•    półfinał nowotarski-  do 29 czerwca 2015 r.
•    półfinał tarnowski – do 6 lipca 2015  r.
•    półfinał sądecki – do 13 lipca 2015 r.
•    kiermasz finałowy – do  27 lipca 2015 r.

Zapraszamy producentów do udziału w Małopolskim Festiwalu Smaku i zapoznania się z Regulaminem wydarzenia. 


Do pobrania:
1.    Regulamin
2.    Formularz Zgłoszeniowy