Małopolski Festiwal Smaku w Klikowej - podsumowanie
Integralną częścią XIII wystawy Zwierząt Hodowlanych, która odbyła się 3 września 2006 r. w Klikowej koło Tarnowa, był II Małopolski Festiwal Smaku – półfinał tarnowski. Impreza realizowana była w formie kiermaszów produktów regionalnych, a celem jej była prezentacja wytwórców żywności z powiatów: tarnowskiego, bocheńskiego, brzeskiego i dąbrowskiego. Do udziału w konkursie zaproszono 21 wytwórców żywności z różnych branż m.in. mięsnej, piekarsko-ciastkarskiej, przetwórców owoców i warzyw i restauratorów.
Uznani eksperci kulinarni oceniali zgłoszone do konkursu produkty w poszczególnych kategoriach. Równocześnie z oceną jury odbywał się plebiscyt publiczności. Publiczność poprzez głosowanie nagradzała te przysmaki które najbardziej jej smakowały. Podczas kiermaszu można było poznać tradycyjne produkty, spróbować ich smaku, kupić oraz zagłosować na te najlepsze.
Laureaci konkursu i plebiscytu „Małopolski Smak”: wędliny i przetwory mięsne - pasztet z królika - Gospodarstwo Agroturystyczne, Kazimierz Łątka, Ciężkowice (konkurs i plebiscyt), przetwory owocowe i warzywne - ogórki konserwowe - Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Stanisław i Maria Tracz, Dąbrowa Tarnowska (konkurs i plebiscyt), wyroby cukiernicze i piekarnicze - sękacz tarnowski - Cukiernia „targowa”, Stanisław Bańbor, Tarnów (konkurs), chleb razowy tradycyjny - Gospodarstwo Ekologiczne, Lidia i Edward Bar, Lipnica Górna (plebiscyt), inne produkty – miód spadziowy - Pasieka Leśna, Kazimierz Dudek, Tuchów (konkurs), miód - Gospodarstwo Pasieczne, Zofia i Grzegorz Kiejdo, Bochnia (plebiscyt), dania gotowe - dunajeckie muszle - Firma Gastronomiczno-Usługowa „Jadam” , Adam Garncarek, Jamna (konkurs), pierogi - Restauracja Bar „Fabryka Smaku”, Tarnów (plebiscyt), najatrakcyjniejsze danie - mus z borowików w towarzystwie tarnowskiego piernika - Restauracja „Pasaż”, Łukasz Rompalski, Tarnów, Pl. Kazimierza Wielkiego 2 (konkurs).