Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
04 września 2006

Małopolski Festiwal Smaku w Klikowej - podsumowanie

Integralną częścią XIII wystawy Zwierząt Hodowlanych, która odbyła się 3 września 2006 r. w Klikowej koło Tarnowa, był II Małopolski Festiwal Smaku – półfinał tarnowski. Impreza realizowana była w formie kiermaszów produktów regionalnych, a celem jej była prezentacja wytwórców żywności z powiatów: tarnowskiego, bocheńskiego, brzeskiego i dąbrowskiego. Do udziału w konkursie zaproszono 21 wytwórców żywności z różnych branż m.in. mięsnej, piekarsko-ciastkarskiej, przetwórców owoców i warzyw i restauratorów.
Uznani eksperci kulinarni oceniali zgłoszone do konkursu produkty w poszczególnych kategoriach. Równocześnie z oceną jury odbywał się plebiscyt publiczności. Publiczność poprzez głosowanie nagradzała te przysmaki które najbardziej jej smakowały. Podczas kiermaszu można było poznać tradycyjne produkty, spróbować ich smaku, kupić oraz zagłosować na te najlepsze.
Laureaci konkursu i plebiscytu „Małopolski Smak”: wędliny i przetwory mięsne - pasztet z królika - Gospodarstwo Agroturystyczne, Kazimierz Łątka, Ciężkowice (konkurs i plebiscyt), przetwory owocowe i warzywne - ogórki konserwowe - Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Stanisław i Maria Tracz, Dąbrowa Tarnowska (konkurs i plebiscyt), wyroby cukiernicze i piekarnicze - sękacz tarnowski - Cukiernia „targowa”, Stanisław Bańbor, Tarnów (konkurs), chleb razowy tradycyjny - Gospodarstwo Ekologiczne, Lidia i Edward Bar, Lipnica Górna (plebiscyt), inne produkty – miód spadziowy - Pasieka Leśna, Kazimierz Dudek, Tuchów (konkurs), miód - Gospodarstwo Pasieczne, Zofia i Grzegorz Kiejdo, Bochnia (plebiscyt), dania gotowe - dunajeckie muszle - Firma Gastronomiczno-Usługowa „Jadam” , Adam Garncarek, Jamna (konkurs), pierogi - Restauracja Bar „Fabryka Smaku”, Tarnów (plebiscyt), najatrakcyjniejsze danie - mus z borowików w towarzystwie tarnowskiego piernika - Restauracja „Pasaż”, Łukasz Rompalski, Tarnów, Pl. Kazimierza Wielkiego 2 (konkurs).