Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
27 sierpnia 2006

Małopolski Festiwal Smaku w Zakopanem - podsumowanie

Po półfinałach II Małopolskiego Festiwalu Smaku, które odbyły się w Oświęcimiu i Nowym Sączu, 26 sierpnia 2006r w Zakopanem przyszedł czas na zaprezentowanie produktów i potraw regionalnych terenu Podhala.
W tym roku w zakopiańskim festiwalu wzięło udział szesnastu wystawców z powiatu tatrzańskiego, nowotarskiego, a nawet z Myślenic. Oprócz produktów z mleka owczego, domowych wypieków i miodu można było spróbować także żuru na maślance, korpieli z baraniną oraz kapusty po góralsku.
Uczestnicy oceniani byli w czterech kategoriach: sery i inne przetwory mleczne, gotowe dania i potrawy, wyroby piekarnicze i cukiernicze oraz inne produkty. Wyboru dokonało profesjonalne jury, w którym zasiadali Theofilos Vafidis znany z programu „Europa da się lubić”, Tomasz Leśniak – kucharz polskiej reprezentacji piłki nożnej oraz prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników w Krakowie Zbigniew Kurleto. Natomiast w plebiscycie swoje głosy na najsmaczniejsze produkty oddawała publiczność. Nagrody dla wystawców i publiczności ufundowane przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego wręczył Wicemarszałek Andrzej Sasuła, a wyłonieni w konkursie i plebiscycie wystawcy zostali zaproszeni do krakowskiego finału.
Wyniki konkursu: sery i inne przetwory mleczne: Władysława Staszel z Dzianisza – Ślimaczki, gotowe dania i potrawy: Anna Zubek z Poronina - Korpiele z baraniną, wyroby piekarnicze i cukiernicze: Barbara Stanek – Derkliki , inne produkty: Andrzej Józefczyk z Krościenka – Miód spadziowy z Pienin
Wyniki plebiscytu: sery i inne przetwory mleczne: Kazimierz Furczoń z Leśnicy – Bundz, gotowe dania i potrawy: Gospodarstwo „U Pradziada” w Poroninie – Moskol z masłem czosnkowym, wyroby piekarnicze i cukiernicze: Maria Pyka z Nowego Targu – Baba drożdżowa, inne produkty: Andrzej Józefczyk z Krościenka – Miód spadziowy z Pienin