Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
19 sierpnia 2024

"Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów" po raz 23.

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Związek Województw RP zapraszają producentów produktów lokalnych do udziału w XXIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”.

Celem konkursu jest pielęgnowanie tradycji kulinarnej - zachowanie lokalnych i regionalnych wyrobów, które od lat wytwarzane są tymi samymi metodami, według tych samych receptur. Wszystko po to, by promować tradycyjną polską żywność, a jej producentów przygotowywać i zachęcać do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu krajowym jak i w Unii Europejskiej. Przyznane certyfikaty to prosta droga do identyfikacji marki, a co za nią idzie możliwość dywersyfikacji zarobkowania na terenach wiejskich.

Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających kryteria regulaminowe.

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  1. najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy;
  2. najlepsze danie i potrawa regionalna i tradycyjna.

Konkurs składa się z dwóch etapów:

Etap 1 - w czasie finałów regionalnych wyłaniani są laureaci w czterech kategoriach:

  • produktów pochodzenia roślinnego,
  • produktów pochodzenia zwierzęcego,
  • napojów i innych produktów
  • najlepsze dania i potrawy regionalne i tradycyjne.

Etap 2  - spośród produktów nominowanych w regionach Krajowa Kapitała Konkursu wybierze produkty, potrawy i dania do prestiżowej nagrody „Perła”

Regionalny Finał dla województwa małopolskiego odbędzie się 8 września 2024 roku w Starym Sączu podczas Agropromocji 2024.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy zapoznania się z regulaminem i kartami zgłoszeniowymi, które dostępne są poniżej.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 26 sierpnia 2024 roku.

Zgłoszenia dla Małopolski przyjmuje:

Lucyna Kmak

tel: 510074417