Ogólnopolski Konkurs na najlepszy przepis kulinarny
Organizatorem Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a wykonawcą – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W Konkursie mogą uczestniczyć uczniowie, zgłoszeni przez szkołę gastronomiczną pod opieką nauczyciela wydelegowanego przez szkołę.
Praca konkursowa to dokładnie opisany przepis kulinarny z uzasadnieniem wyboru produktów i uzasadnieniem kompozycji ich zestawienia oraz co najmniej 2 zdjęcia zgłoszonej potrawy. Przepis musi zawierać wykorzystanie minimum jednego polskiego produktu aplikującego lub zarejestrowanego jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Termin nadsyłania Zgłoszeń Konkursowych – wyłącznie drogą pocztową – na adres Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego upływa dnia 20 czerwca 2013r. Decyduje data stempla pocztowego!
Załączniki do pobrania:
1. Regulamin konkursu
2. Załącznik nr 1
3. Załącznik nr 2
4. Załącznik nr 3
5. Załącznik nr 4a
6. Załącznik nr 4b
7. Załącznik nr 5
8. Załącznik nr 6
9. Załącznik nr 7
10. Załącznik nr 8
11. Załącznik nr 9
12. Załącznik nr 10
