Wielkanoc - Mięsne Święta – Polska Tradycja - 6.03.2014, Poznań
Związek Rzemiosła Polskiego, wraz z ogólnopolskimi stowarzyszeniami branży mięsnej oraz Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu, po raz kolejny organizuje cykl wydarzeń promujących przed Wielkanocą polską żywność regionalną i tradycyjną.
W ramach tego cyklu odbywać się będą Ogólnopolskie Wielkanocne Konkursy Wędliniarskie i Konkurs Prezentacji Wielkanocnych Wyrobów Wędliniarskich.
Celem przedsięwzięcia „Wielkanoc - Mięsne Święta – Polska Tradycja” jest wyłonienie najlepszych producentów wędlin, które nieodłącznie kojarzą się z polską wielkanocną tradycją, ale także propagowanie regionalnych specjałów mięsnych i wędliniarskich.
Ocena konkursowa wyrobów odbędzie się 6. marca 2014 r. na terenie MTP w Poznaniu. Zwieńczeniem tych zmagań będzie Ogólnopolskie, Wielkanocne Spotkanie Hodowców, Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej, na którym poznamy laureatów. Odbędzie się ono w Poznaniu 5. kwietnia 2014 r.
Do udziału zapraszamy producentów wędlin z naszego regionu.
Imprezom patronuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Więcej informacji na temat konkursu można uzyskać kontaktując się z organizatorem:
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu - tel. 61 852 24 45, fax 61 852 13 16 - e-mail: sekretariatirpoznan [dot] com [dot] pl