Wielkanocny Koszyk – warsztaty kulinarne z wykorzystaniem produktów z ras rodzimych
„Wielkanocny Koszyk – warsztaty kulinarne z wykorzystaniem produktów z ras rodzimych”, które odbędzie się już 11 kwietnia 2025 r. o godz. 10:00 w siedzibie MODR w Karniowicach (ul. Osiedlowa 9).
Wydarzenie organizowane jest we współpracy z Instytutem Zootechniki – Państwowym Instytutem Badawczym oraz Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa – Oddziałem Terenowym w Krakowie.
Wielkanoc to doskonała okazja do spotkania z tradycją – zarówno kulinarną, jak i kulturową – regionu Małopolski. Podczas wydarzenia uczestnicy będą mieli okazję poznać bogactwo smaków oraz zwyczajów związanych z tym wyjątkowym okresem.
W programie:
-
Wykład o tradycjach i zwyczajach wielkanocnych
-
Kulinarne potyczki Kół Gospodyń Wiejskich
-
Warsztaty pisania tradycyjnych pisanek
-
Wielkanocny kiermasz produktów tradycyjnych i rękodzieła
To doskonała okazja, by spróbować wyjątkowych potraw przygotowanych z produktów pochodzących z ras rodzimych, spotkać się z lokalnymi twórcami i zanurzyć się w świąteczny klimat.