Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
03 października 2022

Zaproszenie do udziału w warsztatach „Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych”

Szanowni Państwo !

 

Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, w partnerstwie z Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, zapraszają do udziału w jednodniowych warsztatach edukacyjno-kulinarnych „Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych”, zlokalizowanych w 8 województwach. 

Odbywać się one będą w obiektach gastronomicznych znajdujących się na szlakach turystyczno-kulinarnych, w regionach, w których dostępne są rodzime rasy zwierząt gospodarskich. Wydarzenie będzie przebiegać pod hasłem „Z rasami rodzimymi szlakiem Wisły od gór do morza”.

Warsztaty skierowane są do mieszkańców  województw: małopolskiego, śląskiego, podkarpackiego, świętokrzyskiego, lubelskiego, mazowieckiego, kujawsko-pomorskiego oraz pomorskiego.

Do udziału w wydarzeniu zapraszamy rolników, przedsiębiorców przedstawicielki/le kół gospodyń wiejskich, gastronomi, stowarzyszeń, jednostek samorządowych oraz nauki.  

Udział w warsztatach jest bezpłatny

Informacje dotyczące terminów i miejsc, w których będą realizowane warsztaty:

  1.   05.10.2022 - Hotel Batory, Park Górny 13, 34-460 Szczawnica – woj. małopolskie
  2.   07.10.2022 - Ranczo Adama, ul. Wiosenna 15, 34-331 Pewel Ślemeńska, woj. śląskie
  3.   10.10.2022 - Posmakuj Warszawa, ul. Domaniewska 50B, 02-672 Warszawa, woj.mazowieckie
  4.   11.10.2022 - Pałacyk Gazdowa, Łochocin 6, 87-600 Łochocin, woj. kujawsko-pomorskie
  5.   12.10.2022 - Nordowy Mol, Celbowo 27A, 84-100 Puck, woj.pomorskie
  6.   17.10.2022 - Pensjonat Roztocze, Obsza 138, 23-413 Obsza, woj.lubelskie
  7.   19.10.2022 - Hotel Tęczowy Młyn, ul. Zakładowa 4,  25-670 Kielce, woj.świętokrzyskie
  8.   24.10.2022 -  Restauracja Philadelphia, ul. Zdrojowa (Atrium) 28, 38-610 Polańczyk,woj. podkarpackie 

Program wydarzenia:

9.30 – 10.00 - Rejestracja/serwis kawowy

Cześć teoretyczna prowadzona przez ekspertów merytorycznych:

10.00 – 11.30 - Prezentacja wybranych ras rodzimych, w tym przedstawienie walorów surowca od nich pochodzącego  z możliwością zastosowania w gastronomii i przetwórstwie;

11.30 – 12.30 - Przedstawienie zalet krótkiego łańcucha dostaw: hodowca – gastronom – konsument w oparciu o lokalny potencjał surowcowy rodzimych ras. Uwzględnienie lokalnej tradycji kulinarnej, jako aspektu spójnego z przedmiotem warsztatów, jakim są rodzime rasy;

12.30 – 13.30 - Przerwa obiadowa

Cześć praktyczna prowadzona przez eksperta kulinarnego:

13.30 – 15.00 - Efektywne wykorzystanie lokalnych ras rodzimych w ofercie turystyczno - gastronomicznej regionu

15.00 – 15.30 - Przerwa kawowa

15.30 – 17.15 - c.d. Efektywne wykorzystanie lokalnych ras rodzimych w ofercie turystyczno - gastronomicznej regionu.

17.15 – 18.00 - Kolacja

 

W celu zgłoszenia się na warsztaty prosimy o kontakt w godzinach od 8:00 do 14:00:

-Paweł Radomski, tel. 666 081 341, e-mail: pawel [dot] radomskiatiz [dot] edu [dot] pl

-Piotr Moskała, tel. 666 081 118, e-mail: piotr [dot] moskalaatiz [dot] edu [dot] pl

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń !

Instytucją odpowiedzialną za treść informacji jest Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy

Odwiedź portal KSOW – https://ksow.pl. Zostań partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich