Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
20 września 2023

Zaproszenie na konferencję "Wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomi potencjału hodowlanego ras rodzimych"

Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, w partnerstwie z Małopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, serdecznie zapraszajądo udziału w dwudniowej konferencji pn.  „Wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych”.

Konferencja odbędzie się 11 i 12 października 2023 r.  w Krakowie, w hotelu DoubleTree by Hilton  (ul. Dąbska 5, 31-572 Kraków).

Wydarzenie skierowane jest do mieszkańców  województw: małopolskiego, śląskiego, podkarpackiego, świętokrzyskiego, lubelskiego, mazowieckiego, kujawsko-pomorskiego oraz pomorskiego. Do udziału w wydarzeniu zapraszamy rolników, przedsiębiorców przedstawicielki/li kół gospodyń wiejskich, gastronomi, stowarzyszeń, jednostek samorządowych oraz nauki. 

Organizatorzy zapewniają nocleg oraz wyżywienie wszystkim uczestnikom konferencji.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Zgłoszenia do udziału w konferencji prosimy przesyłać mailowo do 29 września 2023 r., możliwy jest również kontakt telefoniczny w godzinach od 8.00 do 14.00:

- Iwona Gurga, e-mail: iwona [dot] gurgaatiz [dot] edu [dot] pl (tel. +48 666081270),

- Kamil Korona, e-mail: kamil [dot] koronaatiz [dot] edu [dot] pl (tel. +48 453030842).

            Ilość miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

 

Ramowy program:

 

11.10.2023 r.
10.30-11.00 Rejestracja uczestników

11.00 – Otwarcie konferencji – dr Krzysztof Duda – Dyrektor Instytut Zootechniki – Państwowego Instytutu Badawczego

11.15 – 12.00 Ochrona zasobów genetycznych zwierząt gospodarskich w Polsce – prof. dr hab. Józefa Krawczyk – Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy

12.00 – 12.45 Promocja produktu lokalnego przez gospodarstwa agroturystyczne – prof. dr hab. Czesław Nowak – Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

12.45 – 13.15 Przerwa kawowa

13.15 – 14.00 Kuchnia polska na przestrzeni dziejów – mgr Dominika Marzec – Akademia Ignatianum w Krakowie

14.00 – 14.45 Co z zagrody to na stole – prezentacja modelowego szlaku kulinarnego wykorzystującego rodzimy potencjał hodowlany – mgr Piotr Lenart - Koordynator Szlaku Kulinarnego „Niech Cię Zakole”

14.45 – 15.45 Obiad

15.45 – 18.00 Prezentacje przedstawicieli z 8 województw, prezentujący walory regionu, powiązanie tradycji kulinarnych z lokalnym surowcem, prezentacja tradycyjnych potraw regionalnych

- województwo lubelskie

- województwo kujawsko-pomorskie

- województwo śląskie

- województwo świętokrzyskie

18.00 Kolacja

 

12.10.2023 r.

10.00 – 11.30 c.d. Prezentacje przedstawicieli z 8 województw, prezentujący walory regionu, powiązanie tradycji kulinarnych z lokalnym surowcem, prezentacja tradycyjnych potraw regionalnych

- województwo pomorskie

- województwo podkarpackie

- województwo mazowieckie

- województwo małopolskie

11.30 – 12.00 Przerwa kawowa

12.00 – 12.45 Wprowadzenie ras rodzimych jako tradycji kulinarnej w agroturystyce na przykładzie wybranego kraju europejskiego – dr hab. Janusz Smołucha prof. AIK – Akademia Ignatianum
w Krakowie

12.45 – 13.15 Dyskusja i zakończenie konferencji

13.15 – Obiad

 

 

 

Odwiedź portal KSOW – https://ksow.pl.

Zostań partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich

Instytucją odpowiedzialną za treść informacji jest Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy