Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Regionalne dziedzictwo kulinarne w Małopolsce

Regionalne dziedzictwo kulinarne w Małopolsce

Pod koniec sierpnia 2013 roku Małopolska uzyskała status członka kandydującego i rozpoczęła działania prowadzące do uzyskania pełnego członkostwa w Europejskiej Sieci Regionalnego  Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDzK), co nastąpiło w lipcu 2014 roku.

Dla powstającej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska przyjęto następujące cele działania:

  • rozwój i promocja rynku żywności naturalnej (tradycyjnej, lokalnej, regionalnej, ekologicznej) opartej na lokalnych/regionalnych zasobach surowców,
  • współpraca oraz wymiana wiedzy i doświadczeń pomiędzy członkami Sieci,
  • rozwój współpracy pomiędzy regionami działającymi w ramach ESRDzK,
  • wzmocnienie tożsamości lokalnej/regionalnej,
  • zaproponowanie konsumentom/turystom regionalnej oferty kulinarnej,
  • podniesienie atrakcyjności kulinarnej regionu,
  • promocja i rozwój małych i średnich przedsiębiorstw, wzmacnianie ich konkurencyjności,
  • zwiększanie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością naturalną wysokiej jakości,
  • rozwój regionalny.

Bądź ambasadorem Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

Produkty, surowce i potrawy oferowane przez członków sieci regionalnej powinny przyczyniać się do tworzenia pozytywnego wizerunku regionu. Podmioty przyjęte do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska, a w konsekwencji będące członkami Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego powinny aktywnie uczestniczyć w rozwoju rynku i promocji żywności naturalnej, być dobrymi ambasadorami Małopolski, jej regionalnego dziedzictwa kulinarnego oraz działalności ESRDzK. 

Grażyna Poloczek, dn. 2.02.2018 r.