Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Dostępne broszury i zamówienia

Szeroka działolność wydawnicza MODR obejmuje redagowanie, publikowanie oraz rozprowadzanie broszur, ulotek, katalogów, materiałów informacyjnych, książek, słowem - wydawnictw autorskich, poruszających taki zagadnienia jak: rolnictwo, polska wieś, Unia Europejska.

ABC chowu i hodowli bydła mięsnego.

ASF - chroń swoje stado.

Bioasekuracja w gospodarstwie rolnym ASF.

Biegunki u cieląt.

Schorzenia metaboliczne bydła mlecznego.

Planowanie bilansu paszowego w gospodarstwach mlecznych.

Tradycyjny chów owiec.

Choroby kur niosek.

Chów przepiórek japońskich.

Chów i hodowla alpak.

Odporność na antybiotyki zagrożenia u ludzi i zwierząt.

Wykorzystanie krajowych roślin bobowatych w żywieniu przeżuwaczy.

Wykorzystanie roślin wysokobiałkowych w żywieniu drobiu.

Pies przyjaciel gospodarstwa.

Ubój z konieczności.

Redukcja emisji amoniaku w różnych systemach żywienia i utrzymania zwierząt gospodarskich.

Techniki ograniczania emisji amoniaku podczas stosowania nawozów naturalnych i mineralnych.

Jak poprawić żyzność gleby.

Analiza gleby i wapnowanie.

Naturalne środki ochrony roślin.

Biologiczne czynniki ograniczające ryzyko związane ze stosowaniem środków ochrony roślin.

Ograniczanie skażenia wód przy stosowaniu środków ochrony roślin.

BHP przy stosowaniu środków ochrony roślin.

Nasi mali sprzymierzeńcy-owady pożyteczne i ich ochrona.

Rośliny wysokobiałkowe.

Nowe odmiany dobrze znanych warzyw.

Biała marchewka.

Okrągła cukinia.

Kalafior w kształcie piramidy.

Burak o kolorowych liściach.

Czerwona kapusta pekińska.

Bakłażan-źródło bogactwa barw i kształtów.

Bioasekuracja fitosanitarna w uprawie ziemniaka.

Nawozy zielone źródłem próchnicy.

Postępowanie z odpadami w gospodarstwie rolnym.

Sprzedaż produktów ekologicznych w Małopolsce.

Kotły na biomasę dla gospodarstw rolnych.

Energetyka prosumencka na obszarach wiejskich.

Ekologiczna uprawa wybranych gatunków warzyw.

Ekologiczne uprawy jagodowych.

Ekologiczna uprawa cebuli.

Ekologiczna uprawa dyniowatych.

Rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne w Małopolsce.

Zalecane odmiany ziemniaków do upraw ekologicznych w woj. małopolskim.

Zabiegi agrotechniczne zmniejszające odpływ biogenów z gruntów ornych.

Włókniny degradowalne w uprawie ekologicznej warzyw dyniowatych.

Promocja zdrowej żywności-Targ pietruszkowy w Krakowie.

Ekologiczna uprawa buraka ćwikłowego.

Zalecane odmiany marchwi do upraw ekologicznych w woj. małopolskim.

Uprawa soi non GMO.

Byliny w wiejskim ogrodzie.

Rośliny jednoroczne i dwuletnie w ogrodzie przydomowym.

Zasady sprzedaży w ramach rolniczego handlu detalicznego.

Wymagania sanitarno-higieniczne w małym przetwórstwie.

Gospodarstwa edukacyjne w Małopolsce-katalog.

Dziedzictwo kultury materialnej małopolskiej wsi.

Niematerialne dziedzictwo kulturowe Małopolski.

Wypoczynek na wsi-jak założyć gospodarstwo agroturystyczne.

Promocja i sprzedaż produktów lokalnych i regionalnych.

Zioła w ogrodzie przydomowym.

Praktyczne wskazówki jak ograniczyć marnowanie żywności.

Formy sprzedaży w ramach krótkich łańcuchów dostaw.

Różne formy aktywizacji społeczności lokalnej.

Tworzenie i rozwój kanałów dystrybucji – krótkie łańcuchy dostaw.

Produkty lokalne, działalność marginalna, lokalna i ograniczona.

Tworzenie sieci współpracy w ramach produktu lokalnego.

Działalność przetwórcza w warunkach domowych.

Promocja i rozwój tradycyjnej żywności lokalnej.

Zrównoważone użytkowanie łąk i pastwisk.

Łąki i pastwiska poza obszarami Natura 2000-możliwości wsparcia w programach rolno środowiskowo-klimatycznych.

Zakładanie pasieki-poradnik młodego pszczelarza.

Miesięczne zalecenia pasieczne.

Najgroźniejsze choroby pszczół.

Biologiczne uwarunkowania gospodarki pasiecznej.

Najważniejsze błędy w praktyce pszczelarskiej.

Wykorzystanie wybranych roślin miododajnych do poprawy bazy pożytkowej pszczoły miodnej.

Zapobieganie zatruciom pszczół podczas wykonywania zabiegów chemicznej ochrony roślin.

Elementy apiterapii dodatkowym źródłem dochodu z pasieki.

Ekologiczne metody zwalczania warrozy.

Stanowisko do mycia opryskiwaczy.

Stosowanie środków ochrony roślin a bezpieczeństwo ludzi, zwierząt i środowiska naturalnego – zalecenia dla praktyki rolniczej.

Wszystkie broszury oferowane są bezpłatnie. Należy tylko pokryć koszty wysyłki zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej.

W celu ustalenia dostępności wydawnictw oraz kosztów wysyłki prosimy o wcześniejszy kontakt: 12 285-21-13 / 14 wew. 241 (Zespół Wydawnictw - p. Krystyna Trzebuniak), e-mail: doradcaatmodr [dot] pl

Zamówienia z określeniem tytułów i ilości egzemplarzy prosimy przesłać na adres:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z s. w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Prosimy o przelanie należności na konto nr 53 1130 1150 0012 1274 4520 0002 (rachunek w Banku Gospodarstwa Krajowego Oddział w Krakowie)

 

Reklama w broszurach specjalistycznych (reklama kolor, format A5):

nakład 500 egz. - 150,00 zł netto

nakład 1000 egz. - 300,00 zł netto

nakład 2000 egz. - 500,00 zł netto

przygotowanie reklamy - 20% ceny podstawowej