Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Produkty regionalne i tradycyjne

  • Ekologiczne sery ziołowe i warzywne

    W ostatnich latach wzrasta zainteresowanie produktami tradycyjnymi wytwarzanymi w małych gospodarstwach z własnych surowców. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się ekologiczne sery.
  • Certyfikacja produktów regionalnych i tradycyjnych

    Produkty tradycyjne i regionalne to produkty  wytwarzane tradycyjnymi metodami z najwyższej jakości surowców odzwierciedleniem czego jest uzyskanie wysokiej ceny i wzrost wyższych dochodów. Ich wytwarzanie i sprzedaż aktywizuje gospodarczo region, podnosi jego atrakcyjność, wzmacniając lokalną tożsamość, przyczyniając się do poprawy jego...
  • Wspólny znak towarowy gwarancyjny „Produkt Tradycyjny z Małopolski”

    Onaczenie „Produkt Tradycyjny z Małopolski” to znak towarowy zgłoszony przez Województwo Małopolskie do ochrony w Urzędzie Patentowym RP. Prawo do jego używania udzielane jest podmiotom wytwarzającym produkty z obszaru geograficznego województwa małopolskiego, wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
  • „Kiełbasa krakowska sucha staropolska” oraz „Czosnek galicyjski” kolejnymi produktami z unijnymi znakami jakości

    kiełbasa i czosnek
    „Kiełbasa krakowska sucha staropolska” oraz „Czosnek galicyjski” to kolejne dwa produkty wywodzące się z Małopolski, które rozporządzeniem Komisji Unii Europejskiej z dnia 22 sierpnia 2018 r. zostały zarejestrowane na szczeblu wspólnotowym – czyli zostały wpisane odpowiednio do Rejestru Chronionych Oznaczeń Geograficznych i Chronionych Nazw Pochodzenia...
  • Unijny certyfikat dla fasoli „Piękny Jaś”?

    fasola Piękny Jaś
    W Polsce unijnym certyfikatem dotychczas zostały objęte cztery miody pitne, miód wrzosowy z Dolnego Śląska oraz produkty z województwa małopolskiego: oscypek i bryndza podhalańska. Zaś ostatnio do Brukseli, do Komisji Europejskiej trafił wniosek o rejestrację dla fasoli „Piękny Jaś”. Produkt ten został już wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...
  • Tradycyjna żywność poszukiwana

    Coraz częściej świadomi konsumenci poszukują na rynku naturalnych, tradycyjnych produktów żywnościowych. Poszukują  „prawdziwego” mleka i jego przetworów, chleba z mąki razowej z pieca opalanego drewnem, masła ze śmietany, wędlin  z mięsa, dżemów i soków z owoców itp. Na rynku nie brakuje produktów żywnościowych, są jednak mało naturalne, nadmiernie...
  • Naturalnie że lokalnie – produkt lokalny na obszarach Natura 2000

    gajówka głuszec
    Dziedzictwo kulturowe i przyrodnicze regionu jest jego wartością, która zauważona i odpowiednio wykorzystana w strategiach i planach rozwoju, procentuje na przyszłość. Szczególnie predystynowane do rozwoju w oparciu o dziedzictwo są obszary objęte ochroną, obszary wiejskie i małych miejscowości. Fundacja Wspierania Inicjatyw Ekologicznych we współpracy...
  • Produkty regionalne, tradycyjne, lokalne

    Produkty regionalne są to produkty, środki żywnościowe produkowane w danym regionie, charakterystycznym dla nich. Proces wytwarzania, przetwarzania i prezentacji produktu odbywa się w tym regionie. Do produktów regionalnych, które posiadają oznaczenia stosowane w krajach członkowskich należą produkty z Chronioną Nazwą Pochodzenia i Chronionym...
  • Tradycyjne produkty z Powiśla Dąbrowskiego

    Pięć produktów z Powiśla Dąbrowskiego złożyło wpis o rejestrację w Urzędzie Marszałkowskim w Krakowie jako Produkty Tradycyjne z udokumentowaną tradycją wyrobu. Za tradycyjne uważa się metody produkcji wykorzystywane, od co najmniej 25 lat. Lista Produktów Tradycyjnych ma na celu rozpowszechnianie informacji o produktach wytwarzanych tradycyjnymi,...
  • IV Małopolski Festiwal Smaku 2008

    plakat IV Małopolski Festiwal Smaku 2008
    Samorząd Województwa Małopolskiego, we współpracy z Małopolski Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, podejmuje działania mające na celu promocję regionalnych produktów Małopolski oraz kreowanie pozytywnego wizerunku regionu.

Strony