Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
03 września 2021

Konkurs „Innowacyjna Małopolska – tradycyjne potrawy lokalne” w powiecie gorlickim

2 września 2021 r. w Ptaszkowej w "Zajeździe u Krystyny" odbył się konkurs kulinarny na etapie powiatowym pod nazwą „Innowacyjna Małopolska - tradycyjne potrawy lokalne”, który zorganizowała  Lucyna Kmak, specjalista Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego w Gorlicach.

Do rywalizacji stanęło osiem Kół Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu gorlickiego oraz nowosądeckiego, tatrzańskiego i nowotarskiego. Konkurs został przeprowadzony w dwóch kategoriach: produkt lokalny i danie kulinarne. Jury konkursowe w składzie: Jadwiga Adamczyk, Benedykt Kafel oraz Zofia Skwarło wyłoniło laureatów.

W kategorii produkt lokalny I miejsce zajęło KGW Stróżna z zakwasem stróżniańskim na żur - to ono awansowało do etapu wojewódzkiego. II miejsce zajęła Danuta Rybska z Olszany z nalewką ziołową z siedmiu ziół. Na III miejscu uplasowało się KGW Ptaszkowa z powidłem śliwkowym. Wyróżnienie przypadło Kołu Gospodyń Wiejskich z Łącka za Łącką Śliwowicę.

W kategorii danie kulinarne I miejsce i awans do etapu wojewódzkiego otrzymało KGW Nowe Bystre za zupę rydzową z ziemniakami. Na II miejscu uplasowało się KGW Smerekowiec za zupę czosnkową z ziemniakami (ślepy rosół). III miejsce zajęło KGW Juraszowa za rosół z gołębia z lanymi kluseczkami. Wyróżnienie otrzymało KGW Długopole za kluski tarcioki z omastą.

Nagrody w imieniu organizatora konkursu wręczył zwycięzcom Karol Sepielak, p.o. Zastępcy Dyrektora Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.

Zwycięzcy konkursu powiatowego wezmą udział w konkursie wojewódzkim, który odbędzie się 10 września 2021 r. w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.

Wszystkim uczestnikom konkursu bardzo dziękujemy za ogromne zaangażowanie, pracę i trud włożony w przygotowanie dań konkursowych.

Anna Janus
fot. Anna Janus

 

 Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego realizuje operację pod nazwą „Innowacyjna Małopolska - tradycyjne potrawy lokalne" w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, polegającą na organizacji powiatowych etapów konkursu kulinarnego. Operacja współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach pomocy technicznej  Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 schemat II.