Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
21 sierpnia 2006

Małopolski Festiwal Smaku w Nowym Sączu - podsumowanie

Organizowany już po raz drugi Festiwal Małopolskiego Smaku  cieszy się rosnącą popularnością. Zostanie on wpisany w kalendarz stałych imprez województwa małopolskiego. Pomysłodawcą Festiwalu jest Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, a tegoroczna edycja współorganizowana jest również przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.
19 sierpnia w ramach Festiwalu odbył się półfinał w Sądeckim Parku Etnograficznym. Licznie przybyli zwiedzający mogli skosztować produkty regionalne i tradycyjne przygotowane przez około 20 wystawców z Nowego Sącza i okolicy.
W plebiscycie najlepsze produkty z danej kategorii wybierała publiczność, natomiast podczas konkursu potrawy oceniane były przez komisję, złożoną z ekspertów i znawców regionalnej kuchni polskiej.
W nowosądeckim półfinale wygrali następujący producenci: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Nowym Sączu z bryndzą sądecką - w kategorii sery i produkty mleczne, Cukiernia Kasia z Biecza za Piernik Kasztelański - w kategorii wyroby piekarnicze i cukiernicze, kiełbasa wędzona z fasoli Janiny Molek z Tropia - w kategorii przetwory owocowo-warzywne, Józefa i Władysław Kulig za pieczeń z oczkiem gospodarstwa - w kategorii wędliny i przetwory mięsne oraz miód spadziowy "Sądeckiego Bartnika" – w kategorii inne produkty.
Według publiczności na miano najlepszych produktów tradycyjnych zasłużyły: wędzony pstrąg przygotowany przez Barbarę Łukaszyk z Łosia, śliwki suszone Kazimiery Jonik z Sechnej, piernik kasztelański z Biecza oraz zupa fasolowa Janiny Molek, a także pieczeń z oczkiem.
Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się w amfiteatrze Parku Etnograficznego, a zwycięzcom wręczył nagrody marszałek województwa małopolskiego - Janusz Sepioł wraz z dyrektorem Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Karniowicach – Marek Kwiatkowski.
Producenci wyróżnieni podczas regionalnych półfinałów wezmą udział w finałowym kiermaszu, który odbędzie się 9 i 10 września na Placu Wolnica w Krakowie.