Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Tak powstają pyszne, tłoczone soki

Tłocznia Owoców Pawłowski, pana Antoniego, Marcina i Ilony Pawłowskich, to mała, rodzinna tłocznia owoców i warzyw działająca w Żbikowicach w gminie Łososina Dolna. Zajmuje się produkcją (oczywiście w małym zakresie) 100% soków owocowo-warzywnych. Soki powstają ze świeżych owoców i warzyw, pochodzących z gospodarstwa państwa Pawłowskich, które ma powierzchnię 10 ha i w większości jest to sad owocowy.

Soki są naturalnie mętne, nie rozcieńczane wodą, pozbawione konserwantów, bez dodatku cukru i substancji słodzących. Są tłoczone na zimno i poddawane tylko procesowi pasteryzacji, dzięki czemu zachowują wszystkie właściwości odżywcze użytych do ich produkcji owoców i warzyw. Soki są rozlewanie do specjalnie zaprojektowanych worków typu bag-in-box o pojemności 5 litrów, które następnie są zamykane zaworem Vitop wygodnym w użyciu i zapewniającym trwałość soku, gdyż pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, co zabezpiecza go przed zepsuciem. Tak wytłoczone i zapakowane soki zachowują swoją świeżość do 14 dni po otworzeniu kurka, pod warunkiem prawidłowego zamykania, czyli zwór musi być zalany sokiem.

W tłoczni państwa Pawłowskich powstaje przede wszystkim czysty sok jabłkowy, jak również soki o smakach mieszanych: jabłkowo-marchwiowy, jabłkowo-buraczany, jabłkowo-marchwiowo-buraczany, jabłkowo-aroniowy, jabłkowo-porzeczkowy, jabłkowo-selerowy (niektóre z nich produkowane są sezonowo).

Tłocznia Owoców Pawłowski jest zrzeszona w LGD „Na śliwkowym szlaku”. Jako firma na rynku działa od kwietnia 2013 roku. Soki z Tłoczni Owoców Pawłowski można kupić bezpośrednio u Państwa Pawłowskich oraz w kilku sklepach w Krakowie oraz Gliwicach, jak również zyskały uznanie konsumentów w punktach sprzedaży organizowanych przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska (np. krakowski Targ Jesienny).