Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
11 sierpnia 2008

IV Małopolski Festiwal Smaku - półfinał w Oświęcimiu

W dniu 10 sierpnia 2008 roku w Oświęcimiu odbył się półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku, w którym udział wzięło 17 wystawców z powiatów: oświęcimskiego, olkuskiego, chrzanowskiego, wadowickiego.

Komisja konkursowa nagrodziła wystawców w kilku kategoriach:


- w kategorii dania gotowe i potrawy – firma „Smakosz” z Chrzanowa za produkt: grochówka wojskowa;

- w kategorii: Wyroby piekarnicze i cukiernicze – GS SCH „Brzeszcze” z Brzeszcza za produkt: chleb żytni;

- w kategorii: Wędliny i przetwory mięsne ­­– Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Rogalski z Brzezinki za produkt: kiełbasa swojska;

- w kategorii: Najatrakcyjniejsze danie restauracyjne – Karczma „Rzym” z Suchej Beskidzkiej za produkt: żurek stryszawski;

- w kategorii: Przetwory owocowe i warzywne – Gospodarstwo ekologiczne Anna i Adam Susek z Bulowic za produkt: ogórek w zalewie czosnkowej;

- w kategorii: Miody – Pasieka ‘Malwa” Krzysztof Zych za produkt: miód spadziowy (jodłowy).

 

Swoje kulinarne typy wskazała również publiczność. Uznanie zdobyły:


- w kategorii dania gotowe i potrawy – Cafe – Club NATA z Libiąża za produkt: kluska z farszem mięsnym;

- w kategorii: Wyroby piekarnicze i cukiernicze – Piekarnia Robert Tyran z Polanki Wielkiej za produkt: ciasto drożdżowe z serem;

- w kategorii: Wędliny i przetwory mięsne ­­– Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Rogalski z Brzezinki za produkt: kiełbasa swojska;

- w kategorii: Przetwory owocowe i warzywne – KGW „Sami Swoi” z Przytkowic za produkt: kalwaryjski ogórek kiszony „odpustowy”;

- w kategorii: Miody – Pasieka ‘Malwa” Krzysztof Zych za produkt: miód spadziowy (jodłowy).

Wystawcy otrzymali okolicznościowe dyplomy i nagrody. Laureaci konkursu i plebiscytu zostali zaproszeni do udziału w wielkim finale IV Małopolskiego Festiwalu Smaku. Który odbędzie się na Placu Wolnica w Krakowie w dniach 20-21 września