Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
19 września 2009

Małopolscy producenci w Gandawie

W dniach 11-16 września br. delegacja producentów produktów regionalnych z Małopolski uczestniczyła w targach Akcenta w belgijskiej Gandawie. Byli to przedstawiciele: producenta oscypka Kazimierza Furczonia, producenta kiełbasy lisieckiej Stanisława Mądrego, firmy Maurer oraz firmy  Antoniego Madeja, producenta chleba prądnickiego. Wraz z producentami w skład delegacji wchodzili: Paweł Mierniczak - dyrektor Małopolskiej Organizacji Turystycznej oraz zastępca dyrektora Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego - Adam Ślusarczyk.

na zdjęciu: Członkowie małopolskiej delegacji


Poza trzydniową prezentacją produktów, jaka odbyła się w czasie targów, członkowie delegacji mieli okazję uczestniczyć w spotkaniach z przedstawicielami Agencji Rozwoju Ekonomicznego Flandrii. Dzięki temu zapoznali się z metodami promocji produktów regionalnych w Gandawie, a szczególnie z niezwykle okazałym, ważnym przedsięwzięciem, jakim była modernizacja historycznego budynku w centrum Gandawy tzw. Dawnego Domu Mięsa, który obecnie służy do prezentacji produktów regionalnych. Projekt uruchomienia nowoczesnego centrum promocji jest wynikiem partnerstwa, które powstało w tym celu i w którym uczestniczy zarówno miasto, prowincja, jak i agencja rozwoju. Dzięki wspólnym i skoordynowanym działaniom w Gandawie powstało jedno z najlepszym miejsc przeznaczonych do prezentacji i sprzedaży lokalnych produktów spożywczych.


Małopolska delegacja wzięła także udział w seminarium dotyczącym współpracy obu regionów, w trakcie którego, oprócz produktów regionalnych, zaprezentowano walory turystyczne Małopolski. I trzeba powiedzieć, że dla wielu Belgów Polska pozostaje nadal  krajem nieodkrytym, zaś dowiadując się o naszych atrakcjach  turystycznych zaczynają postrzegać nasz kraj inaczej, wbrew  dotychczasowym stereotypom.
Wyjazd zorganizowano w ramach projektu Regtour, którego celem jest wymiana doświadczeń pomiędzy instytucjami partnerskimi z Małopolski (Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego Małopolska) i Flandrii, w zakresie promocji i rozwoju regionów, w tym szczególnie produktu regionalnego.


na zdjęciu: Centrum Promocji Produktów Regionalnych w Gandawie