Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
19 czerwca 2008

Małopolski Smak w Krakowie

W dniach 14-15 czerwca 2008 roku na krakowskim Kazimierzu już po raz czwarty odbył się krakowski kiermasz półfinałowy Małopolskiego Festiwalu Smaku połączony ze Świętem Chleba. Głównymi organizatorami byli Samorząd Województwa Małopolskiego oraz Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.

Festiwal jak co roku cieszył się wielkim zainteresowaniem wśród mieszkańców Krakowa, okolic oraz turystów. Wszyscy uczestnicy mogli degustować produkty i potrawy prezentowane przez najlepszych małopolskich producentów żywności oddając głos na wybrany przez siebie produkt. W konkursie udział wzięło 19 producentów z całej Małopolski. Kulinarni eksperci ocenili zgłoszone do konkursu produkty i potrawy w poszczególnych kategoriach.

Zwycięscy konkursu:

• Spółdzielnia Produkcji Piekarskiej i Ciastkarskiej, Kraków - chleb turecki

(kategoria wyroby piekarnicze i cukiernicze)

• Masarnia Krakowska, Kraków - szynka z pieca

(kategoria wędliny i przetwory mięsne)

• Przetwórstwo rybne KRAK-MARFISH, Poskwitów - małopolski przysmak babuni

(kategoria gotowe dania i potrawy)

• FPHU Melba, Krzeszowice - lody tradycyjne, jogurtowe z poziomkami

(kategoria sery i przetwory mleczne)

• Pasieka Stanisław Pietrzak, Myślenice - miód spadziowy

(kategoria miody)

• Krzysztof Żebrak, Charsznica - kapusta charsznicka kwaszona

(kategoria przetwory owocowe i warzywne)

• Koło Gospodyń Wiejskich - podpłomyk z cebulą

(kategoria dania przygotowane przez KGW).

Zwycięzcy plebiscytu publiczności:

Spółdzielnia Produkcji Piekarskiej i Ciastkarskiej, Kraków - chleb turecki

(kategoria wyroby piekarnicze i cukiernicze)

Zakład Mięsny Rolmat, Biertowice - szynka gotowana wiejska

(kategoria wędliny i przetwory mięsne)

• Przetwórstwo rybne KRAK-MARFISH, Poskwitów - małopolski przysmak babuni

(kategoria gotowe dania i potrawy)

• FPHU Melba, Krzeszowice - lody tradycyjne, jogurtowe z poziomkami

(kategoria sery i przetwory mleczne)

• Pasieka Stanisław Pietrzak, Myślenice - miód spadziowy

(kategoria miody)

• Krzysztof Żebrak, Charsznica- kapusta charsznicka kwaszona

(kategoria przetwo0ry owocowe i warzywne)

• Koło Gospodyń Wiejskich w Niegowici - podpłomyk z cebulą

(kategoria dania przygotowane przez KGW)

 

Anna Tobiasz