Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
12 grudnia 2007

Produkty regionalne ofertą markową gospodarstw agroturystycznych Małopolski

Projekt finansowany przez Fundację Fundusz Współpracy ze środków Programu „Agro-Smak 2” realizowanego na zlecenie Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej

Projekt miał na celu przyczynienie się do rozbudowy rynku produktów regionalnych i tradycyjnych w województwie małopolskim oraz ich promocję i dystrybucję. Zakładał on połączenie dwóch dziedzin rolnictwa – agroturystyki i rynku produktów regionalnych i tradycyjnych, co przyczyni się do podniesienia poziomu ekonomicznego warunków życia na wsi.
Beneficjentami projektu byli właściciele gospodarstw agroturystycznych zrzeszonych w lokalnych stowarzyszeniach, potencjalni kwaterodawcy oraz producenci produktów regionalnych i tradycyjnych. Ich wspólne działania przyczynią się do poszerzenia oferty agroturystycznej, jak również otworzą nowy rynek zbytu dla produktów tradycyjnych i regionalnych. Doprowadzi to do wzrostu walorów turystycznych gmin, regionów oraz Małopolski.
Projekt miał charakter edukacyjny z elementami działań praktycznych.
Założone w projekcie seminaria wraz z warsztatami zlokalizowane były w 10 miejscowościach, w powiatach charakteryzujących się największą liczbą gospodarstw agroturystycznych oraz zarejestrowanych grup produktów regionalnych i tradycyjnych.

- Gródek nad Dunajcem, powiat nowosądecki (30.09.2007)
- Dąbrowa Tarnowska, powiat dąbrowski (3.10.2007)
- Zgłobice, powiat tarnowski (9.10.2007)
- Klucze, powiat olkuski (12.10.2007)
- Andrychów , powiat wadowicki (16.10.2007)
- Maniowy, powiat nowotarski (16.10.2007)
- Uście Gorlickie, powiat gorlicki (17.10.2007)
- Żegocina, powiat bocheński (18.10.2007)
- Limanowa, powiat limanowski (23.10.2007)
- Poronin, powiat tatrzański (24.10.2007)

Podsumowaniem powyższych działań było stworzenie bazy internetowej pt. „Produkty regionalne na szlakach turystyki wiejskiej Małopolski”. Składa się ona z listy imiennej producentów produktów regionalnych i tradycyjnych w miejscowościach wypoczynkowych. W ten sposób turyści będą mieli okazję zakupu wymienionych produktów bezpośrednio w gospodarstwach agroturystycznych, jak i u samych producentów.

http://www.modr.pl/regionalne