Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
14 kwietnia 2014

Tydzień chleba na zakwasie w Bystrej

Tydzień chleba na zakwasie to cykliczna impreza, która organizowana jest w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej. W tym roku odbyła się w dniach od 7 do 11 kwietnia br. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło Mirosława Wędrychowicza, starosty Powiatu Gorlickiego, Wincentego Kmaka kierownika Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego w Gorlicach, Tomasza Latochy z Agencji Rynku Rolnego oraz dyrektorów szkół podstawowych.

„Ekologiczne surowce warunkiem pozyskiwania dobrego chleba” to temat przewodni tegorocznej edycji Tygodnia Chleba. Dobra  jakość surowców służących do wypieku chleba jest niezbędna, aby uzyskać pożądany efekt. W tym celu młodzież ZSCKR w Bystrej wyjechała do laboratorium Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Krośnie, aby zbadać jakość orkiszu pochodzącego z przyszkolnego gospodarstwa ekologicznego. Uzyskane wyniki badań pokazały, że jakość mąki orkiszowej przeznaczonej do wypieku chleba jest doskonała.  

Podczas konferencji młodzież przedstawiła prezentacje multimedialne pokazujące wartości odżywcze chleba na zakwasie: „Ekologicznie od pola do stołu”, „Wszystko o orkiszu”, „Czy warto produkować ekologiczny chleb”. O ekologicznym gospodarowaniu opowiadał Andrzej Staszyński, naszej szkoły w Bystrej, laureat nagrody Farmer Roku 2013

Z Tygodniem chleba związany jest konkurs na najpiękniejszy stół wielkanocny, który przygotowują uczniowie naszej szkoły.  

Impreza organizowana corocznie w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej integruje środowisko lokalne.

Sławomir Ornatowski
 

GALERIA ZDJĘĆ (autor: Krzysztof Janik):