Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
05 marca 2009

Z gospodarstwa na stół..

Trafiający na rynek produkt pochodzenia zwierzęcego powinien być całkowicie bezpieczny. Można to osiągnąć dzięki stosowaniu odpowiednich środków minimalizujących niebezpieczeństwo wprowadzenia salmonelli do ferm drobiarskich, gwarantujących bezpieczeństwo żywności w drodze ”z gospodarstwa na stół”. Na etapie produkcji podstawowej czynniki zagrażające bezpieczeństwu żywności powinny być wykrywane i odpowiednio kontrolowane.

Dlatego, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Departament Doradztwa, Oświaty Rolniczej i Nauki 25.02.2009 zorganizowało spotkanie w zakładzie wylęgu drobiu państwa Lidii i Henryka Malców-Dębówka koło Góry Kalwarii. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele Ośrodków Doradztwa Rolniczego

Głównym tematem spotkania było przedstawienie uwarunkowań prawnych oraz krajowego programu zwalczania Salmonelli na fermach drobiu.

Spotkaniu przewodniczyła Pani Maria Boratyn-Laudańska, Dyrektor Departamentu Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii MR i RW, przedstawiła temat dostosowania przepisów polskich do ustawodawstwa Unii Europejskiej, dotyczącego Weterynaryjnego Zdrowia Publicznego. W swoim wystąpieniu podkreślała konieczność wdrażania projektu odnoszącego się do zapobiegania, kontroli i nadzoru chorób odzwierzęcych w celu osiągnięcia lepszego poziomu bezpieczeństwa żywności.

W kolejnych wystąpieniach przedstawiciele weterynarii oraz właściciele fermy drobiu Państwo Malec przedstawili osiągnięcia swoje w dziedzinie dobrych praktyk higienicznych w gospodarstwach drobiarskich. Uczestnicy spotkania mieli możliwość zwiedzenia Fermy drobiu.                                                      

Spotkanie pokazało, że aby sprostać tym wyzwaniom jednostki pracujące na rzecz bezpieczeństwa żywności muszą ściśle ze sobą współpracować.

 

Dorota Paczyńska