Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
17 października 2012

Zasmakuj w Małopolsce - kampania promująca produkty regionalne - zakończona

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach na zlecenie Sekretariatu Regionalnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Małopolskiego, realizował kampanię promocyjną małopolskich produktów regionalnych, zarejestrowanych w Unii Europejskiej pt.: „Zasmakuj w Małopolsce” w okresie od 29 kwietnia do 7 października 2012 r.

Kampania składała się z 20 edycji lokalnych imprez odbywających się w całej Małopolsce, których celem była promocja produktów regionalnych posiadających unijne certyfikaty takie jak: Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne.

Certyfikat „Chroniona Nazwa Pochodzenia” posiadają: bryndza podhalańska, oscypek, redykołka, karp zatorski, fasola „Piękny Jaś”. Natomiast certyfikatem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” są oznaczone: jabłka łąckie, suska sechlońska, chleb prądnicki, obwarzanek krakowski, kiełbasa lisiecka.  

Produkty regionalne to takie, które można wytwarzać tylko w niektórych regionach UE na ściśle określonym obszarze, a ich nazwa i technologia produkcji są prawnie chronione. Pierwszym polskim produktem, który otrzymał certyfikat UE była pochodząca z Małopolski bryndza podhalańska. Województwo małopolskie jest polskim liderem w zakresie produktów regionalnych, które uzyskały w UE certyfikaty.

W celu zwiększenia wiedzy mieszkańców regionu Małopolski na temat identyfikacji małopolskich produktów regionalnych przeprowadzono szeroką kampanię promocyjną pt. „Zasmakuj w Małopolsce”. Obejmowała ona pokazy i degustacje, quizy dla publiczności oraz konkursy dla dzieci, o tematyce związanej właśnie z tymi produktami. Całość prezentacji dopełniały skecze sceniczne w wykonaniu aktorów. Promocja odbywała się również poprzez akcję ulotkową i plakatową, były one rozprowadzane na terenie całego województwa małopolskiego.

Projekt został zrealizowany podczas cyklu lokalnych imprez:

Wybór Chłopa Roku - Racławice, Święto Kwitnącej Jabłoni - Łącko, Święto Chleba oraz Małopolski Festiwal Smaku - Kraków, Zwyk Bacowski - Leśnica, Święto Karpia - Zator, Święto Owoców i Produktów Pszczelich - Pleśna, Małopolskie Święto Czosnku - Radziemice, Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich - Zakopane, Święto Powiśla Dąbrowskiego - Olesno, Finał Małopolskiego Festiwalu Smaku - Kraków, Dożynki Wojewódzkie - Porąbka Uszewska, Małopolskie Święto Warzyw - Pobiednik, Święto Kiełbasy Lisieckiej - Czernichów, Święto Fasoli - Zakliczyn, Charsznickie Dni Kapusty - Charsznica, Dni Huculskie - Regietów, Święto Suszonej Śliwki - Iwkowa, Babiogórska Jesień - Zawoja, Święto Ziemniaka - Trzyciąż, Małopolski Festiwal Zielononóżki - Proszowice.

Realizowana kampania cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców regionu Małopolski oraz licznych gości, którzy mieli okazję posmakowania małopolskich rarytasów jak również pozyskania wiedzy nt. prowadzonej przez Unię Europejską polityki, jakości i wyróżnienia produktów żywnościowych. Wszyscy uczestnicy kampanii uznali ją, jako potrzebną celem propagowania produktów regionalnych, a tym samym promocji naszego regionu pytając już o kolejną edycję tego cyklu.

Ponadto informujemy, że w dniu 8 października 2012 roku „Jagnięcina podhalańska” została zarejestrowana w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej jako „Chronione Oznaczenie Geograficzne” jest 11 produktem pochodzącym z Małopolski.